17 Ocak 2017 Salı

Gelin Tatlısı Tarifi


Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve enkolay yemek tariflerisitesi E-Tarifler takipçileri, Gelin Tatlısı ile sizlerleyiz. Bu yapımıkolay ve pratik tatlı tarifini mutfak bilgisi fazla olmayan takipçilerimizde rahatlıkla yapabilir. Kısa sürede hazırlayacağınız butatlıyı kabul günlerinizde yapabilirsiniz. Kabul günleriniz için sizlere birkaç tane tarif önerimiz olacak.Hamur işi Tariflerikatagorisinden kolaylıkla yapabileceğiniz yüzlercebörek tariflerimiz var, denemenizi tavsiye ederiz.Tatlı tariflerikatagorimizdensütlü tatlı tariflerinden seceçeğiniz hafif bir tatlı ile günün gözde tatlısını yapabilirsiniz.Diyetyapan arkadaşlarınıza güzel bir süpriz yapmak isterseniz harikadiyet tatlı tariflerimizisizler için hazırladık. Bu harika Gelin Tatlısı Tarifini hazırladıktan sonra, yemek sitemizde gezmenizi tavsiye ederiz. Afiyetle, kolay gelsin…
Gelin Tatlısı Malzemeleri:
110 Gram (1 çay bardağı) sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağı
125 gram (1 çay bardağı) ılık süt
Kabartma tozu (1 paket)
Vanilya (1 paket)
3,5 su bardağı un
100 gram, ceviz
Yarım yemek kaşığı, tarçın
Şerbeti için malzemeler:
600 gram (3,5 su bardağı) şeker
750 gram (3 su bardağı) su
Yarım yemek kaşığı limon suyu
Üzerinin süs için:
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
Gelin Tatlısı Tarifi
Öncelikle, şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye şeker ve suyu alalım, Bayanştırarak kaynamasını sağlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. Süre sonunda limon suyunu ekleyip birkaç taşım kaynadıktan sonra oçağın üzerinden alalım. Şerbeti bir köşeye bırakıp, hamurunu hazırlamaya girişelim. Hamurunu hazırlamak için, tüm sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabına alalım, üzerine harmanlanmış kuru malzemeleri(un, kabartma tozu ve vanilya) alalım yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelene kadar yoğuralım, yumuşak bir hamur olacak. Hazırladığımız hamuru, yirmi eşit parça olacak şekilde hazırlayalım. Hazırladığımız hamurları elimizde yuvarlayalım.
İç malzemesini hazırlayalım,  cevizin içine tarçın ilave edip Bayanştıralım. Hazırladığımız yuvarlak hamuru elimize alıp önce yassı şekle sokalım, sonra içine yarım yemek kaşığı çeviz içi koyalım ve uclarını üste gelecek şekilde kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tatlıları dizelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)