17 Ocak 2017 Salı

Çay ve Muzlu İncir Tatlısı Tarifi


Malzemeler
• 2 su bardağı su
• 2 çay kaşığı çay
• 15 adet kuru incir
• 1 adet muz
• 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
• 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
• 2 adet defne yaprağı
• 2 dal taze nane yaprağı
• 1 kabuk tarçın
• 5 adet karanfil
• 1 su bardağı tozşeker

Tatlı Tarifi
1 Öncelikle.2 su bardağı suyu kaynatın. 2 çay kaşığı çayı ekleyin. Suyu ocaktan alın. 10 dakika bekletip, süzgeçten geçirin.
2 İncirleri bu çaylı suya koyup 4 saat bekletin.
3 Muzu ezin. Dövülmüş cevizle Bayanştırın. İncirleri çayın içinden alın ve alt kısmından açın. Muzlu cevizli harcı içine doldurun. Bir cam tepsiye dizin.
4 Kalan çaylı suya 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, defne yaprağı, tarçın ve 1 su bardağı tozşekeri koyun. 15 dakika kaynatın. Süzgeçten geçirip incirlerin üzerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.
5 Soğuyunca dilerseniz kaymak ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)