17 Ocak 2017 Salı

Çilekli Muhallebi Tarifi


Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri Çilekli Muhallebi Tarifi ile birlikteyiz. Bu yaz meyvesi her şeye yakışıyor, Pasta tariflerine çok yakışan meyvenin harika Reçel tarifi de oluyor ve yemek sitemizde bulabilirsiniz. Yaz akşamları için düşünülmüş bu tatlıyı, dilerseniz sonbahar akşamlarına taşıyabilirsiniz. Evdekilere güzel bir süpriz yapmak hiç de kötü olmaz.
Bu muhteşem lezzeti ile Çilekli Muhallebi Tarifini hazırladıktan sonra, akşama ne yapsam sorusunun cevabını yemek sitemizde bulacağınıza eminiz. Binlerce tarif bulunan sitemizde, tatlıdan tuzluya herşeyi bulmanız mümkün. Afiyetle, kolay gelsin..
Çilekli Muhallebi Malzemeleri
3 su bardağı, süt
Yarım su bardağı, şeker
1 yemek kaşığı, un
1 yemek kaşığı, vanilya
1,5 yemek kaşığı, nişasta
Üst Malzmeler için:
3 su bardağı, çilek suyu
2,5 yemek kaşığı, nişasta
1 su bardağı, şeker

Çilekli Muhallebi Tarifi
Yapışmaz bir tencereye sütü alalım, üzerine yarım su bardağı şekeri, 1 yemek kaşığı unu, 1 yemek kaşığı vanilyayı ve 1,5 yemek kaşığı nişastayı katalım sürekli Bayanştırarak kısık ateşte pişirelim. Pişen muhallebiyi orta boy bir borcama dökelim, yayalım bir kenara alalım. Başka bir tencereye 3 bardak çilek suyunu alalım. Üzerine, 1 su bardağı şekeri ilave edelim, üzerine nişastayı ilave edelim.
Sürekli Bayanştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Muhallebi kıvamına gelince, soğumuş ve 2 saat bekletilmiş beyaz muhallebinin üzerine soğumasını beklemeden dökelim. Soğuyunca buzdolabında en az 2 saat bekletelim. Servise sunmadan önce dilimleyerek, üzerine hindistan cevizi serperek servise sunalım. Afiyet olsun…
Başka bir Tarif
Çilekli Muhallebi Tarifi için malzemeler
2,5 su bardağı süt
7 çorba kaşığı şeker
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı, bugday nişasyası
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 kase dilimlenmiş çilek
Muhallebi Tarifi
Bir tencereye 2 bardak sütü alalım, üzerine şeker ve yumurta sarısını ilave edelim Bayanştıralım. Bir kaba kalan yarım bardak sütü alalım, üzerine nişasta ve pirinç ununu ilave edelim iyice Bayanştıralım iyice Bayanştırdıktan sonra ocaktaki sütün içine ilave edelim. Bayanştırarak pişirmeye devam edelim,  Muhallebi kıvama gelince altını kısalım ve vanilyayı ilave edelim  Bayanştıralım, daha sonra dilimlediğimiz çilekleri ilave edelim birkaç saniye pişirdikten  sonra ocapın altını kapatalım. Hazırladığımız çilekli muhallebiyi servis kaselerine boşaltalım. Muhallebiler ılındıktan sonra, buz dolabında bir kaç saat bekletelim, servisten önce çileklerle süsleyip servise sunalım.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)