17 Ocak 2017 Salı

Hindistan Tatlısı Tarifi


MALZEMELER
•  1 su bardağı irmik
•  125 gram margarin
•  3 su bardağı süt (havuç için)
•  1 su bardağı süt (irmik için)
•  1 su bardağı tozşeker
•  1/2 kg havuç
•  1 su bardağı ceviz
•  1 kase krem şanti
•  taze mevsim meyvesi

Tatlı Tarifi
1 su bardağı irmiği, 125 gr margarin ile kısık ateşte 20 dakika kavurun. 3 su bardağı tozşekeri koyup Bayanştırın. Boza kıvamı alınca ateşten alın. Islatılmış bir cam tepsiye dökün.
2   Başka bir tencerede yarım kg rendelenmiş havucu, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri pişirin. Havuçlar yumuşayınca ateşten alın.
3   Havuçlar soğuyunca 1 su bardağı ceviz ekleyin. İrmiğin üzerine bu Bayanşımı dökün. En üste bir gece önceden hazırlanıp, buzdolabında soğutulmuş
1 kase krem şantiyi yayın.
4   Küçük doğranmış mevsim meyveleri ile süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)