11 Ocak 2017 Çarşamba

Dünür Tatlısı Tarifi


Dünür Tatlısının Tarifi Yapımı
MALZEMELER
3 çay bardağı süt
2 poşet kremşanti
2 paket hazır beze
3 yumurta
100 gr. çikolata rendesi
Çok az tuz
Tatlı Tarifi
Önce bezeler bir tasa kırılır. Üç yumurtanın akına bir fiske tuz atılarak köpük haline gelinceye kadar (önce yavaş sonra hızlı olarak) mikserle çırpılır. Daha sonra kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır. Şantinin üzerine yumurta sarıları eklenerek yavaş yavaş aynı yöne doğru yedirilinceye kadar Bayanştırılır. Daha sonra yumurta akları da ilave edilerek aynı şekilde Bayanştırılır. Sonra hepsi bezelerin içine dökülerek iyice Bayanştırılır. Sonra streç film serilmiş bir tasa Bayanşımın yarısı dökülür. Kalan yarısına kakao ve çikolata rendesinin yarısı ilave edilerek bu da beyaz Bayanşımın üzerine dökülür. Sonra streç kapatılarak buzluğa atılır. Birgün buzlukta bekletilip çıBayanlınca taba ters çevrilir. Üzerine çikolata rendesi dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)