11 Ocak 2017 Çarşamba

Kurun Tarifi


Malzemeler.
Kurun 4-6 kişilik
Hamur malzemesi:
* 10 gr toz maya Yarım çay bardağı su
* 1 su bardağı un
* 2 kahve fincanı margarin
* 1.5 yemek kaşığı toz şeker
* 4 yumurta sarısı,
* 1 yumurta
İç malzemesi:
* 50 gr portakal kabuğu şekerlemesi
* 50 gr incir şekerlemesi
* 6.5 yemek kaşığı pudra şekeri
* Yarım su bardağı toz fındık
Tatlı Tarifi
1 – Bir kapta maya ve suyu Bayanştırıp 3 yemek kaşığı un ekleyin.Kabarınca 3 yumurta sarısı ve 1 bütün yumurtayı ekleyip Bayanştırın. Margarin, kalan un ve şekeri ilave edip yoğurun.Dolapta 1 saat dinlendirin.Portakal kabuğu ve incir şekerlemesi,pudra şekeri ve ince çekilmiş fındığı ayrı bir kapta Bayanştırın.
2 – Hamuru dikdörtgen şekilde ve yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın.Beşe katlayıp 1 saat daha dolapta dinlendirin.Daha sonra kare şeklinde açıp üzerine hazırladığınız iç malzemesini yayın ve rulo şeklinde sarın.
3 – Ruloyu iki eşit parçaya bölüp örün ve kek kalıbının içine yerleştirin.Kalıbı sıcak bir yerde 30 dakika bekletin.Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.Soğuduktan sonra üzerini şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)