24 Ocak 2017 Salı

Elma Şekeri Tarifi


Merhaba, Türkiye ’nin Pratik ve en güzelyemek tariflerisitesi E-Tarifler takipçileriElma Şekeri Tarifiile sizlerleyiz. Elma şekeri yapacaksanız, öncelikle kırmızı ve sert elmaları almaya dikkat edin. Amasya elması idealdir, elmaları sirkeli suda yıkamanız gerekiyor daha sonra iyice durulayıp mutfak havlusu ile iyice kurutmalısınız. Elma kabuklarının donmasını engellemek için yaklaşık bir saat buzdolabında bekletelim.
Elma Şekerini hazırlarken dikkat etmemiz önemli püf noktalarından biri de şurubuna limon suyu katmayı unutmamamız.Aksi takdirde şurup şekerlenme yapabilir. Gıda boyasını kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ekleyelim (100 derece olunca) şurubu en az 15 dakika daha kaynatalım, koyu kıvamlı bir şurup olmalı.Hadi çocuklarımızı sevindirelim.
Gelelim yemek önerilerimize,Et yemeklerikatagorimizdenkebab tariflerine bir göz atmanızı tavsiye ederiz.Hamur işikatagorimizden şöylemakarna tariflerinden bir tarif seçebilirsiniz. Nefis çorba tariflerimizden bir tanesini uygulayabilirsiniz. Muhteşempasta tariflerimizden beğendiğiniz bir tanetarifbulabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
Elma Şekeri Tarifi için malzemeler

Elma (1 su bardağı şeker ile yaklaşık 4 tane orta boy elma kaplanabiliyor)
– Şeker
– Gıda boyası ( pasta malzemeleri satan dükkanlarda satılıyor)
– Su
– Tahta çubuklar
Elma Şekeri Tarifi
Orta boy bir tencereye su ve şekeri alalım, miktarı yapacağınız elma şekerlerine bağlı ( 1 çay fincanı şekerle 4 tane orta boy elma kaplana biliyor) 1 çay fincanı suya 2 çay fincanı şeker kullanıyoruz (1+2)  kısaca yapacağınız elma şekerine göre miktarı siz belirleyeceksiniz.
Şekeri eriyene kadar Bayanştıracağız, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 2-3 dakika sonra gıda boyasını ilave edelim, burada miktar 2 çay fincanı şeker için çok az boya koymalıyız (çay kaşığı ucu ile)  kısık ateşte 15 dakika kaynatıyoruz.  Kıvama gelince ( kaşık içinde ağır hareket ediyorsa )  ocaktan almadan önce yarım yemek kaşığı limon suyunu ilave ediyoruz yaklaşık bir dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Önceden yıkayıp saplarını çıkardığımız elmaları iyice kurulayın ve tam ortalarından tahta Çubukları geçirin, kaynar olan şerbete batırın şerbetin her yerine gelmesini sağladıktan sonra yağlı kağıdın üzerine çıBayann (dik koymaya özen gösterin) soğuduktan sonra çocuğunuza sürpriz yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)