Malzemeler :
• 750 gr.kuzu eti
• 2 soğan
• 5 diş sarımsak
• 2 defne yaprağı
• 5 patates
• 5 domates
• 5 biber
• Tane karabiber
• 1 çorba k.salça
• Tuz
• Su
Yemek Tarifi
Kuzu etini sıvıyağda yüksek ateşte kavurarak tepsinin ya da fırın kabının altına alın. Üzerine soğanları doğranmış patates ve elma dilimi serpin. Daha sonra tane karabiber ve sarımsağı da ilave ederek 200 derelik fırında pişirin.
Sosu için 1 çorba kaşığı salça ve defne yaprağını sıvıyağda kavurun. Üzerine su ilave edin ve kaynatın. Kaynayan suyu fırında kızarmış olan ete ekleyin. Son olarak doğranmış domates ve biberleri de serpip tekrar bir süre daha fırına verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)