13 Ocak 2017 Cuma

İncir Dolması Tarifi


Malzemeler
20 tane kuru incir (  iri boy )
1 kase  bardağı ceviz
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
70 gram (1 küçük çay bardağı) şeker
1,5 çay bardağı su
Islatmak için:
1.5 su bardağı süt
Üzeri için:
Elinizin altında ne varsa, krema , krem şanti veya kaymak.
İrice ceviz



Tatlı Tarifi
Öncelikle incirleri yıkayalım, bir kaba alalım üzerine sıcak olan sütü dökelim ve bir kenarda yaklaşık bir saat bekletelim.
Süre sonunda incirleri sütten çıkaralım yıkayalım ve incirin baş kısımlarını keselim. İçe doğru bastıralım çukur oluşmasını sağlayalım.
Büyük bir kaseye  tarçını alalım, portakal kabuğu rendesini ve cevizi ekleyelim Bayanştıralım. İç harcı incirlerin içine yeteri,nce dolduralım,  geniş bir tencereye dizin.
İncirlerin üzerine toz şekeri serpelim, suyunu verelim kaynayınca altını kısığa alalım yirmi beş dakika pişirelim
Süre sonunda tencereyi ocaktan alalım, incirleri servis tabağına dizelim.
İncirler soğuduktan sonra, üzerine önce kaşık yardımı ile kaymak koyalım daha sonra kaymağın üzerine ceviz koyalım.
Tatlımız hazır, servise sunabiliriz.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)