Milföy hamuru ile oldukça pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı yapmak isterseniz butatlı tarifini mutlaka denemelisiniz
Kuru Üzümlü Elmalı Kafes Tatlısı Tarifi için malzemeler
2 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı fındık
3 adet kuru incir
1 adet yumurta
8 adet milföy hamuru
Elmaların kabuklarını soyun ve ufak ufak küp küp doğrayın. Kuru incirleri küp küp doğrayın. Bir tavanın içine doğranmış incirleri, elmaları koyup üzerine kuru üzümleri ve toz şekeri ilave ederek pişirmeye başlayın. Hafif sotelendikten sonra ceviz, fındık ve tarcını ilave edip bir iki dakika daha soteleyip ocaktan alın. Hazırladığınız bu iç harcı soğurken, milföy hamurlarından 4 tanesini fırın tepsisine kenarları üst üste gelecek şekilde parmaklarınızla bastırarak koyun. Yumurtayı bir kaba kırıp, tepsideki milföy hamurlarının kenarlarına iyice sürün. Kalan 4 milföy hamurundan bir tanesini parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ve yumurta sürüdüğünüz bölümlere koyup parmağınızla bastırın ve böylece tepsideki hamurların kenarlarını yükseltin. Ortası havuz gibi olan tepsideki milföy hamurunun içine soğumuş olan iç harcı tümsek olacak şekilde koyun. Kalan 3 milföy hamurunu ince şeritle olacak şekilde kesin. Resimde görüldüğü gibi şerit miföy hamurlarını tepsideki milföy hamuru üzerindeki harcın üzerine çapraz şeklide sıralayın. Şerit hamurları da yerleştirdikten sonra bütün kenarları parmaklarınızla bastırıp kilitleyin ki pişince açılmasın. Ardından yumurta sarısını fırça ile üzerine sürüp, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına tepsinizi sürün. Üzeri kızarana kadar pişirdiğiniztatlınızı fırından aldıktan sora soğumasını bekleyip iki adet spatula ile servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bolca pudra şekeri ekip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)