Merhaba, Türkiye ’nin en güzel yemek sitesi E-Tarifler takipçileri bugün sizlerle Karamelli Muhallebi Tarifi ile birlikteyiz. Muhallebi severler, bu tarifi çok sevecek, muhallebi demek biraz haksızlık olur bu tarife. Pasta görüntüsü olan muhallebi diyelim. Bu şık sunumu akşama misafir alacağınız zaman yaparsanız, hem mideye hem göze hitap edersiniz. Üzerini farklı malzemelerle süsleyebilir farkınızı ortaya koyarsınız. Sütlü tatlılara krameli çok yakıştırırım, kramel yapımda çelik tabanlı tava kullanmalısınız, çelik tava ısıyı kendi içinde saklar ve eşit dağıtır. Karameli yaparken içine kesiklikle kaşık sokmam ben. Çok kısık ateşte önce altın sarısı, sonrada karemel rengi alana kadar pişirin.
Karamelli Muhallebi Tarifini yaptık, dolaba koyduk. Akşam menüzü için,Et yemeklerikategorimizdenKebab tariflerinden bir tarif secebilirsiniz.Hamur işikatagorimizdenMakarna tariflerinden size uygun birtarifbulabilirsiniz.Salata tariflerinden Akdeniz Salatasını yapabilirsiniz. ŞıkMeze tarifleriile masanızı renklendirebilirsiniz. Farklı aparatif tarifler içinyemek tariflerisitemizde gezebilir fikir alabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
Karamelli Muhallebi Tarifi için malzemeler
1 litre süt
Yarım su bardağı, şeker
2 Yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
vanilya (1 paket)
1 yemek kaşığı tereyağı
iri çekilmiş fındık
Karamel yapımı için;
Yarım su bardağı tozşeker, çok az su (şekeri ıslatmak için)
Öncelikle sütü orta boy bir tencereye alalım üzerine, yumurta sarılarını, şeker ve unu ilave edelim topak kalmayana kadar çırpalım. Kısık ateşte sürekli Bayanştırarak pişirelim bu arada kıvama gelecektir kaynamaya başlayınca bir kaç dakika sonra ocaktan alalım.
Karameli hazırlamak için: bir cezveye şekeri alalım kısık ateşte sürekli Bayanştırarak (şeker eriyene kadar) Bayanşım sulanmaya başlayınca rengide koyulaşmaya başlayacak kahve rengi olunca çok bekletmeden hazırladığınız muhallebinin içine ilave edelim hızlıca Bayanştıralım.
Ayrı bir yerde tereyağını eritelim ılık bir durumda iken vanilyayı ilave edelim hazırladığımız tereyağ vanilya Bayanşımını muhallebinin içine ilave edelim mikser ile çırpalım (5 dakika)
Muhallebinin içine dövülmüş fındık ilave edelim kaşıkla Bayanştıralım, hazırladığımız kup bardaklara paylaştıralım. Kupları buz dolabında bir kaç saat bekletelim.
Dilerseniz taze meyvelerle dilerseniz sade ( Soğuk) servise sunalım.
Farklı bir sunum önerisi, muhallebiyi streç film kaplı kalıplara dökelim o şekilde buzdolabında bekletelim çıkardıktan sonra ters yüz bir şekilde çıkaralım üzerine hindistan cevizi ve draje çikolata ile süsleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)