
MALZEMELER
1 marul (kıvırcık ya da göbeksalata)
1 demet taze soğan
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
5-6 adet siyah zeytin
Tuz
(4 Kişilik) Süre:35 dak.1 Porsiyon 350 Kalori
Marulu yaprak yaprak ayıklayın. Taze soğanın köklerini ve kart yapraklarını ayıklayın. Her ikisini de biri sirkeli suda olmak üzere iki üç su yıkayın, süzülmeye bırakın. Bir kâsede limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın. Marulu ve soğanları dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın. Zeytin taneleriyle süsleyip servis yapın.
NOT: Bu salatada farklı bir lezzet elde etmek için, bir tutam nane ve kekik ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)