24 Ocak 2017 Salı

Muhallebili Revani Tarifi


Merhaba, Türkiye ’nin Pratik ve en güzel yemek tarifleri sitesiE-Tariflertakipçileri Muhallebili Revani Tarifi ile beraberiz.Şerbetli tatlıolarak bildiğimizrevaniyi bu kezpastakıvamında sunuma sunacağız. Şerbetli tatlı severler vemuhallebitutkunları bu tatlı sizler için. Yapımı kolay bilindik bir tatlıya farklı sunum vermek bizleri heyecanlandırdı yine. Revaniye başlamadan önce malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Özellikle yoğurt ve yumurtaların kullanamaya başlamadan yarım saat önce buzdolabından çıBayanrsanız daha iyi sonuç alırsınız. Eğer revaninin güzel kabarmasını istiyorsanız, yumurta şekeri çok iyi Bayanştırmanız gerekiyor. Yaklaşık dört dakika mikserde çırpmanız iyi sonuç getirecektir.
Damakta harika bir tat bırakanMuhallebili RevaniTarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Gelelim akşam menüsü için sizlere tavsiyelerimize. Balık mevsimi gelmişkenbalık yemeklerikatagorimize bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Yanına şöyle hafif bir çorba yapayım diyorsanız,çorba tarifikatagorimize bakmanızı öneririz. Balık olur da salata olmaz mı?Salata tariflerikatagorimizden sevdiğiniz birtarifuygulayabilirsiniz. Yanına bir de meze yapmak isteseniz,meze tariflerikatagorisindensebzelibir tarif yapabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
Muhallebili Revani Tarifi için malzemeler
3 tane yumurta
4 çorba kaşığı şeker
200 gram yoğurt (1 su bardağı)
Yarım su bardağı  zeytinyağı
155 gram irmik (1 su bardağı )
120 gram un (1 su bardağı )
1 paket kabartma tozu
1 limonun kabuğu rendesi
Şerbeti için
600 gram su ( 3 su bardağı )
555 gram şeker (3 su bardağı )
yarım limon
Muhallebisi için
750 gram süt(3,5 su bardağı)
3 çorba  kaşığı un
2 çorba  kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak)
5 çorba kaşığı şeker
50gr tereyağı
3 tane  damla sakızı
Arzuya göre vanilya
Üzerine süslemek için
İrice ceviz içi
Hindistan cevizi
Malzemeler, 26×36 cm tepsi için
Muhallebili Revani Tarifi
Bayanştırma kabına yumurtaları kıralım, şekeri ilave edip çırpalım.
Üzerine, yağ, limon kabuğu ve yoğurdu ekleyelim Bayanştırmaya devam edelim.
Ayrı bir kapta un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım. Bayanştırma kabına ilave edelim ve Bayanştıralım kıvama gelince( kek kıvamında olmalı) fırın kabına (26×36 cm) dökelim.
200 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada şerbetini hazırlayalım, bir tencereye su ve şekeri alalım Bayanştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika sonra limon suyunu ilave edelim birkaç taşım sonra ocaktan alalım.
Pişen kek (üzeri kızarmış) ılınınca üzerine sıcak şerbeti verelim, şerbeti iyi çekmesi için kekin bir çok yerine kürdanla delelim.
Revani şerbetini çekene kadar biz muhallebisini hazırlayalım.
Orta boy bir tencereye sütü alalım, üzerine un ve nişastayı alalım üzerine havanda dövülmüş damla sakızlarını ilave edelim kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kıvama gelen muhallebinin içine tereyağı ve şekeri ilave edelim ocaktan alalım. Mikserle yaklaşık beş dakika çırpalım.
Şerbetini çeken revaninin üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile düzleştirelim.  2-3 saat dinlendirelim dilimleyerek üzerine ceviz ve hindistan cevizi serpelim servise sunalım.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)