
Malzemeler:
500 gram kıyma
1 tane yumurta
1 tane patates
1 tane havuç
1 tane kabak
2 tane sivribiber
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
1 tane soğan
2 Dilim bayat ekmek
Tuz, kimyon, karabiber, pulbiber.
sıvıyağ
Ön hazırlık olarak, sebzeleri yıkayalım kabuklarını soyalım(kabak ve havucu kazıyalım) kabak, patates, havuç ve soğan derin bi kaba alınır rende yapılır. Elimizle sıkalım Bayanştırma kabına alalım üzerine kıyma, yumurta ekmek içi ve baharatlar eklenir yoğrulur. Buz dolabına 1 saat dinlenmeye alınır.
Süre sonunda harcın içine doğranmış sivri biber, bezelye ilave edilir Bayanştırılıp yağlanmış fırın tepsisine yayılır. 200 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)