17 Ocak 2017 Salı

Un Helvası Tarifi


Un helvası, helva tarifleri içinde en sık yapılan helvadır. Ben helva yaparken mutfağa dağılan mis gibi kokusunu seviyorum. Pişireceğiniz un helvasının içine ceviz, fıstık gibi gıdalar katarsanız hem daha lezzetli olur hem de daha güzel bir sunumu olur. En güzeltatlı tarifleriiçin hazırladığımız buyemek tarifleri sitesi üzerinden arama yaparak daha bir çok denenmiş helva tarifleri bulabilirsiniz. Ben yaptığım bütün helvaların içine mutlaka azda olsa tereyağ eklerim. Hem helvanın tel tel olup ağızda dağılmasını sağlıyor hem de daha güzel bir tadı oluyor. Un helvasının içine ekleyeceğiniz ceviz, fıstık gibi gıdaları helva piştikten sonra, ocaktan almadan 5 dakika önce ekleyip tekrar kavurun. Eğer cevizi, fıstığı en başta helvanın içine eklerseniz ceviz veya fıstık pişer ve tadı kaybolur.Un Helvası nasıl yapılırdiye soranlar için işte size mis gibi un helvası tarifi.
Un Helvası Tarifi için Malzemeler
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı

Un Helvası Tarifi
Cevizi dövün. Ayrı bir kabın içinde ceviz, pekmez ve suyu Bayanştırın. Bir kenarda bekletin. Kalın tabanlı yayvan bir tavaya unu koyun. Tahta kaşıkla devamlı Bayanştırarak kısık ateşte rengi pembeleşinceye kadar kavurup üzerine tereyağını koyun. Tereyağı eriyinceye kadar Bayanştırın, ateşten alın. Pekmezli Bayanşımı katın. Koyulaşana kadar kısık ateşte Bayanştırarak pişirmeye devam edin.
Ele alınacak kadar ılındığındahelvadan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde top haline getirip servis tabağına yerleştirin.
BAŞKA BİR TARİF:
Malzemeler:
yarım su bardağı, badem
125 gram, margarin
125 gram, tereyağı
alabildiği kadar un
şerbeti için:
2 çay fincanı, su
2 çay fincanı, tozşeker
üzeri için:
hindistancevizi

Tatlı Tarifi
Tencereye, marğarin ve tereyağını alalım, eriyince bademleri ilave edelim biraz un ekleyip birkaç dakika kavuralım. Unuda ekleyip açık kahve rengine kavuşana kadar unu kavuralım. Ocaktan alalım, biraz sıcaklığı çıkınca, tekrar ocağın üzerine alalım suyunu ve şekerini ilave edelim, Bayanştırarak pişirelim. Kıvama gelenhelvayı kaşık yardımı ile alalım servis tabağına koyalım. Üzerine hindistancevizi serperek servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)