7 Mart 2017 Salı

Börek Yapmanın Püf Noktaları



Börek Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
Güzel tarifler yapmak hepimiz isteriz, ancak herşeyin tecrübe ile kazanılmış bilgileri vardır, bu kazanılmış bilgilere kısaca püf noktası diyoruz. Bir çoğumuzun başına gelmiştir, bir arkadaşımız veya bir komşumuzdanyemek tarifialmışızdır ancak yaparız o lezzeti yakalayamayız. Çünkü püf noktası verilmemiştir tarifin. Bu yüzden lezzeti aynı değildir, zira çoğu insan püf noktasını vermekten çekinir, cimrilik yapar kendine saklar. Hiç bir zaman etik bulmamışımdır bu davranışı, bizyemek tarifleriile ilgili bildiğimiz tüm bilgileri sizlerle paylaşmayı düşündük. Sizlerin de eklemek istediğiniz  bigi paylaşımlarınız varsa yorum bölümünden bizlere yazabilirsiniz, paylaşmak güzeldir.
Börek tariflerini 2 gruba ayırılır, elde açılan börek tarifleri ve hazır yufkadan yapılan tarifler. Hazır yufkadan yapılan börekler ve el açması börekler için dikkat etmemiz gereken püf noktalar:
– Yufka ile yapılan börekleri süt ile ıslatırsak daha lezzetli bir böreğe sahip oluruz.
–Yufka böreği tariflerinde, en üstüne süreceğimiz yumurta sarısının içine soda koyarsak iyice çırpıp böreğin üzerine süreresek böreğimiz hem daha lezzetli hem de yumuşacık bir böreğimiz olur.
Sebzeli börekyapacaksanız, yıkadığınız sebzelerin suyunu süzgeçte atmasını sağladıktan sonra, üzerlerine biraz un serperseniz, un suyu çekeceği için içi hamurumsu bir görüntüsü olmayacaktır.
– Hazırladığımız böreği 1-2 saat buzdolabında bekletirseniz tam kıvamındabörek tarifine kavuşursunuz.
– Böreğin üzerine sürmek için evde yumurta yoksa, hiç endişelenmeyin. 2 kaşık yoğurtla, 1 yemek kaşığı zeytinyağını Bayanştırıp böreğinizin üzerine sürün. Göreceksiniz yumurta sürülmüş gibi kızaracak.

– Mutlaka iç malzemeyi tepsiye 2 tane yufka koyduktan sonra ilave edelim, böylece tepsinin altını nemli hale gelmeyecek ve altıda tıpkı üstü gibi kızaracaktır.
– Yaptığınız böreğin pişme süresi böreğininizin yapılış şekline , kalınlığına göre değişebilir onun için inisiyatifinizi kullanın deriz.
-Tüm Malzemelerin taze olmasıda çok önemli, hazır yufkalarda bu husus çok önemli bayat yufka dağılıp parçalanacağı için sizi hayli zorlayacaktır.
– Eğer vaktiniz varsa su böreği yapacaksanız evde açmanızı öneririz, actığınız yufkaları haşlama suyuna bol tuz atmanızı öneririz. Şayet fırında pişirecekseniz, yumuşak düşmesi için önce altını pişirmeniz en doğeu yöntemdir.
– Börek tepsisinin alt kısmına sadece yağ gelmesine dikkat edelim, börek için hazırladığınız sos gelirse börek tepsiye yapışır ve en kötüsü altının pişmemesine neden olur.
Su böreği tarifini uygularken, içine kullanacağınız peynirin, sert ve tam yağlı olmasına dikkat edelim.
–Su böreğinin hamurunu hazırladıktan sonra en az yarım saat dinlendirelim.
– Unun kaliteli olması çok önemlidir, paket un kullanmaya özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)