7 Mart 2017 Salı

Çökelekli Kömbe


Merhabalar sevgiler… Çökelekli Kömbe ile karşınızdayız. Bugün muhteşem bir damak Kahramanmaraş‘a gideceğiz. Hamurunun tutması demek enfes bir tat, lezzetli bir tat ve görünümü mükemmel bir damak tadı… En önemli husus burada hamurunun ince açılmasıdır. Ve hamurun kıvamının tutmasıdır. Püf noktalarına dikkat ederek  yaparsınız muhteşem Çökelekli Kömbe yapabilirsiniz inanın. Belki de bunu ilk kez yapacaksınız. Yapamam demeyin. Her şeyin bir ilki vardır. Cesur olun… Şimdi sizi bu tarifle baş başa bırakıyoruz. Kolay gelsin.
Çökelekli Kömbe için malzemeler
– 1 orta boy kase çökelek
– 1 orta boy soğan
– İsteğe göre 1 çay kaşığı pul biberi
– 1 çay kaşığı tuz
– 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
Çökelekli Kömbe üzeri için
– 1 kase yoğurt
– Yarım çay bardağı sıvı yağ
Çökelekli Kömbe Tarif Kömbe Hamuru için Malzemeler
500 gram un
Aldığı kadar su
1 paket Maya(yaş)
1 tatlı kaşığı tuz
Susam
1.Adım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)