Merhaba değerli ziyaretçilerimiz, patatesin hemen hemen her tarifini sitemizde bulmanız mümkün. Patatesin bir tek Fırında Patates Dolması Tarifi eksikti onuda Allahın izni ile deneyip sizlerin yorumuna açık bir şekile getirdik. Biz ekip olarak çok beğendik, evdeki övgülerden bahsetmiyorum bile. Şeker hastası olan kişilere uzmanlar normal patatesi önermiyor onun yerine “tatlı patatesi” tercih etmelerini söylüyorlar. Çiğ patates suyunun mide yanmasına iyi geldiğini biliyormuydunuz?
Fırında Patates Dolması Tarifi için bana göre ön önemli konu patateslerin aynı boyutta olması. Yemek konusunda titiz olduğum konuların başında görsellik gelir. Öyle ya o kadar ugraş görüntüsü yüzünden beğenilmezse insanın morali bozulur. Sitemizde görsel acıdan da zengin, pasta tarifleri katagorisine bakarsanız, bize hak vereceksiniz. Salata tarifleri katagorisinde görselliği tavan yapmış tariflerimiz var. Tatlı tarifleri katagorinede görselliği ön planda yüzlerce tarifimiz var. Hamur işleri katagorimizde lezzetinden daha çok görselliği ön planda yüzlerce tarifimiz var. “Ressamın paleti bir anlam taşımaz. Her şeyi yapan gözüdür. “Paul Cezanne” görselliğin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir söz ile tarifimize geçiyorum. Kolay gelsin…
Fırında Patates Dolması Tarifi için malzemeler
8 tane patates (orta boy )
350 gram, kıyma
250 gram, mantar
2 tane, sivribiber
1 tane, soğan
7-8 dal maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tane domates
Üzeri için domates
2 çay fincanı su+1 yemek kaşığı salça
3 Yemek kaşık sıvıyağ
Karabiber, pulbiber, tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Öncelikle ön hazırlık olarak , soğan yemeklik doğranır, sivriberler doğranır, mantarlar silinir kabukları alınır ve doğranır (küçük) Bir tavaya yağ alınır üzerine soğan ve biberler ilave edelir sotelenir. Sonra sırası ile kıyma, mantar ve salçayı ilave edelim kavuralım. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım, rende domatesi, küçük doğranmış maydanoz tuz ve baharatlar ilave edilir. Beş altı dakika sonra ocaktan alınır.
Patatesleri yıkayalım, içlerini oyalım (fazla oymayalım) alt kısmını düz keselim ki tepside dik durabilsin. Kızgın yağda hafif kızartalım (iki tarafını ) fırın tepsisine yerleştirelim. Hazırladığımız iç harcı patateslerin içine dolduralım, üzerine domates dilimleri koyalım.
2 çay fincanı suyu 1 yemek kaşığı salça ile Bayanştıralım, tepsiye dökelim. Folyo ile üzerini örtelim bu şekilde 190 derece ısıda 40 dakika pişirelim. Süre sonunda tepsiyi çıkaralım folyoyu alıp tekrar fırına sürelim beş altı dakika sonra üzeri kıızarında alalım (arzu ederseniz kaşar peynir rendesi de serpebilirsiniz)
Biraz dinlendirip servise sunalım.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)