18 Mart 2017 Cumartesi

Nohutlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi



Malzemeler:
30 kadar kurutulmus patlıcan
1.5 su bardağı nohut (kırık nohutta olabilir)
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı mercimek
2 tahta kaşık zeytin yağı
3 yemek kaşığı salça (tercihe göre biber ya da domates)
kırmızı biber, baharat, tuz, kekik, nane, reyhan, kimyon
Dolma Tarifi
Nohutu önceden düdüklüde haşlayalım. Sonra da mercimeği haşlayalım. Bulguru ise şişmeye bırakalım. Soğanları da yemeklik doğradıktan sonra yağda kavuralım. Şimdi, bulguru, nohutu ve mercimeği Bayanştırıp harmanlayalım Üstüne 2-3 cm boşluk kalacak şekilde su ilave edip demlenmeye bırakalım. Demlendikten sonra salçayı katıp, tuz ve baharat da ekleyelim.
İçi hazırladıktan sonra sıra patlıcanlara geldi. Patlıcanları yıkayalım ve hepsini kaynamakta olan suya teker teker batırıp batırıp çıkararak haşlayalım. (Hepsini aynı anda suya atmayalım, birer ikişer atabiliriz.) Daha sonra dolmaları dolduralım. Tencereye dizelim ve üzerine gelmeyecek kadar su ilave edelim. Bu halde pişmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)