18 Mart 2017 Cumartesi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi


Kalburabastı tatlısını yaparken en önemli nokta, un miktarının iyi ayarlanması gerekiyor. Hamur ele yapışmayan orta sertlikle bir kıvamda hamur olması gerekiyor. Hamur kıvama geldikten sonra mutlaka yarım saat dinlendirmeliyiz. Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbeti tepsiye dökelim.Kalburabastı Tatlısını yaparken tatlılarımıza şeklini rende ile verelim. Eğer rende yoksa süzgeç veya kevgir kullanabilirsiniz. 180 derecelik ısıda mutlaka alt ve üzerleri pembe renk alana kadar pişirelim.
DiğerTatlı tarifleri için, Tatlı katagorisine tıklamanız yeterli. Akşam menüsü tavsiyelerimiz gelecek olursak,sebze yemeklerikatagorimize göz atmanızda fayda var. Nefis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)