18 Mart 2017 Cumartesi

Kuzu Etli Taze Bakla Tarifi



Malzemeler:
* 500 gram, taze bakla
* 1 limonunun suyu
* 1 çorba kaşığı un
* 1 litre soğuk su
* 2 tane, soğan
* 1 kahve fincanı, zeytinyağı
* 200 gram kuşbaşı kuzu eti
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* kaynar su
* 1 tatlı kaşığı, şeker
* tuz
* yarım demet kıyılmış dereotu

Yemek Tarifi
Baklayı ayıklayalım (kılcıklarını ayırarak) baklaları ikiye bölelm. Geniş bir kaba unu ve suyu alalım, limon sıkalım baklaları içene atalım, bir süre bekletelim.
Bir tencereye eti (ince doğranmış) alalım, suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Yemeklik doğradığımız soğanı ve zeytinyağını etin üstüne alalım hep beraber kavuralım. Salçayı ilave edelim, birkaç dakika kavuralım, süzdüğümüz baklaları ilave edelim. Birkaç dakika baklalarla birlikte eti kavuralım, üzerine sıcak su ilave edelim, limon suyu ve şekerini ilave edelim. Tencerenin ağzını alimünyum folyo ile kapatalım, yaklaşık 1 saat ağzını açmadan pişirelim. Yemegi ocaktan almadan 5 dakika önce, dereotu ve tuzunu ilave edelim. Piştikten sonra, yaklaşık on dakika dinlendirelim, yoğurtla birlikte servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)