MALZEMELER
2 adet patlıcan
1 adet soğan
2,5 su bardağı iri bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı et suyu
yeşil nane
sıvıyağ
tuz
su
Pilav Tarifi:
1 adet soğanı küp,küp doğrayın.Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını koyup.Üstüne doğranan soğanı ekleyin ve soğanı kavurun.Üstüne 1 çorba kaşığı domates salçası ve biber salçası ekleyip kavurmayı sürdürün.Üstüne 2.5 su bardağı bulguru ekleyin.Üstüne 1 su bardağı et suyu ve sıcak su ekleyin ve bulgur pilavını pişirin.
2 adet patlıcanı alacalı soyun ve küp,küp doğrayın, sıvıyağda patlıcanları kızartın.Servis tabağına bulgur pilavını koyup.Üzerine kızarttğınız patlıcanları ekleyin ve taze nane ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)