18 Mart 2017 Cumartesi

Gül Tatlısı Tarifi


Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en güzelyemek tariflerisitesi E-Tarifler takipçileri, Gül Tatlısı Tarifi ile sizlerleyiz. Bu tarifle ilgili aldığımız maillerin hemen hemen hepsi bu tatlıyı yapmak istiyorum ama cesaret edip yapamıyorum tarzında. Bizlerde yapılış şeklini gösteren bir resim daha eklemeyi düşündük. Eklediğimiz resimi dikkatli incelerseniz, bu kez yapımında zorlanmayacağınızı düşünüyoruz.
Gül Tatlısının hamuru yumuşak olmalı,şerbetinihamuru yapmadan öce kaynatmalı ve fırını önceden ısıtmalısınız. Aslında zor birtatlıdeğil, sadece biraz el oyalıyıcı. O da zaman içinde eliniz alıştığı zaman belki de tatlı tariflerinde en pratik olan tatlı gelecek size. Diğer tatlı tarifleri için, tatlı tarifleri katagorisindensütlü tatlı tariflerivemuhallebilitatlı tarifleriden ulaşabilir, sevdiklerinize harika lezzetler sunabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…

Gül Tatlısı Tarifi için malzemeler
Yarım su bardağı (100 gram) margarin
2 tane, yumurta
110 gram (yarım su bardağ) sıvıyağ
105 gram (yarım su bardağı) yoğurt
150 gram (1 su bardağı) irmik
vanilya (1 paket)
kabartma tozu (1 paket)
Un (aldığı kadar)
Şerbeti İçin
5 Su bardağı, su
5 su bardağı, şeker
Bir kaç damla limon suyu

Gül Tatlısı Tarifi

Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye şekeri ve suyu alalım, oçağın üzerinde Bayanştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha kaynatalım. Limon suyunu ilave edelim birkaç taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Hamur yoğurma kabına, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sıvıyağı alalım. Üzerine yumurtaları kıralım yoğurmaya başlayalım unu yavaş yavaş ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz hamuru 3 eşit parçaya ayıralım. Merdane yardımı ile dört mm lik kalınlığında bir hamur açalım. kestiğimiz hamurları resimde gösterdiğimiz gibi dizin. Rulo şekli vererek sarın, tam ortasından kesin ve kestiğiniz yerleri altta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin, tam ortalarına badem koyalım.
180 derecelik ısıda, üzeri pembe renk olana kadar pişirelim. Pişen gül tatlısının üzerine, ılık şerbeti dökelim bir kenarda şerbetini çekene kadar bekletelim.
Şerbetini çeken tatlıyı, servise sunalım. Kolay gelsin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)