18 Mart 2017 Cumartesi

Şehriyeli Piliç Kapama Tarifi


Malzemeler
•  250 gr kuşbaşı doğranmış piliç eti
•  2 su bardağı şehriye (arpa ve tel şehriye Bayanşık)
•  1 adet soğan
•  100 gr margarin
•  2 adet sivri biber
•  1 çorba kaşığı salça
•  tuz
•  karabiber
•  kekik
Yemek Tarifi
Bir tavada margarini eritin. ince ince doğranmış sivri biberi ve soğanı ekleyip, kavurun. Biberler ve soğanlar yumuşayınca salçayıda ekleyin ve 2 dakika daha pişirip ateşten alın.Başka bir tencerede bir çorba kaşığı  yağla şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Piliç etini de şehriyelere ilave edip, etin   rengi değişinceye kadar kavurun. Sonra dört su bardağı sıcak suyu ve önceden pişirdiğiniz biberli ve soğanlı sosu şehriyelerin üzerine dökün ve Bayanştırın.Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ve tencereyi ateşten alıp 20 dakika sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)