19 Mart 2017 Pazar

Şüveydiz Tarifi


Malzemeler
400 gram, kuzu eti
2 çay fincanı, haşlanmış nohut
tuz, karabiber
su
Terbiyesi için:
soğuk su
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı, un
sıcak su
Sokaracı için:
1 yemek kaşığı, tereyağı
1 tane, soğan
5 dal taze sarımsak

Yemek Tarifi
Öncelikle bir tencereye, eti alalım suyu ilave edelim pişmeye bırakalım. Piştikten sonra haşlanmış nohutu ilave edelim, tuzunu ilave edelim beraber pişmeye bırakalım. Biz bu arada terbiyesini hazırlayalım, bunu için çukur bir kaseye unu ve yoğurdu alalım iyice çırpalım, tencereden sıcak su alıp kaseye yavaş yavaş aktaralım ve bu arada Bayanştıralım. ılınan terbiyeyi tencereye ilave edelim. Tenceredeki etlerin suyunu kontrol edelim gerekirse sıcak su ilave edelim. Küçük bir tavaya tereyağını alalım, incecik doğradığımız, soğan ve sarımsakları tavaya alalım iyice kızartalım. Servise sunmadan önce sokaric ’i ekleyelim servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)