18 Mart 2017 Cumartesi

Acuka Tarifi



Merhaba bugün Acıka Tarifi ile sizlerleyiz, bu çocukluğumuzun kahvaltı klasiğini bir de bizim sitemizden deneyin. Her yörenin farklı bir recetesi olan tarif bana annemden geçti, onada annesinden, anneanneme de annesinden geçmiş. Daha sonra ki kuşağı takip etme olanağım olsaydı biliyorum ki büyük büyük anneme kadar uzanırdı. Acuka olarak da yörelere göre değişen bu nefis lezzeti eminim ki hepimiz tatmışızdır. Kimisi meze der, meze olarak kullanır, kimisi de sos olarak köfte tarifinin yanında kullanan insanlara da rastladım. Et yemeklerinin yanına servis tabağına iliştirenleri de gördüm.
Acıka Tarifi nereye düşünüyorsanız, tam da oraya yakışıyor. Çemen diyenlerde var bu lezzete, makarna tariflerinden yaptığınız makarnanın ister yanına koyun, isterseniz içine katın çok yakışıyor. Hatta ben pirinç pilavının yanına alırım, hoşuma gider bu baharatlar yelpazesi. Diğer sos tariflerine de bir göz atın derim. Oraya gitmişken Meze tariflerinede göz atın derim. Başka bir tarifte görüşmek üzere, kolay gelsin. Çocuklarımızı unutmayın, kurabiye tariflerinden bir tarif seçin ve yapın.
Acuka Tarifi için malzemeler
3 çorba  kaşığı biber salçası1 kase  ceviz1 tane ekmek içi
1 diş sarımsak
2 çorba  kaşığı sızma zeytinyağı
tuz
Acuka Tarifi
Bir kaba ekmek içlerini alalım üzerine yeterince su ilave edelim, beş altı dakika bekletelim sonra suyunu iyice sıkalım, Bayanştırma kabına alalım. Üzerine  dövülmüş sarımsakları, rondodan geçirdiğimiz cevizi, zeytinyağ ve salçayı ilave edelim güzelce Bayanştıralım. Acıkanın temel malzemeleri bunlardır siz damak zevkinize göre farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Tuz ilave edelim servise sunalım.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)