18 Mart 2017 Cumartesi

Humus Tarifi



Merhaba sevgili E- Tarifler takipçilerimiz bugün sizlere hazırladığımı humus, meze olarak bilinen fakat Orta doğu da kahvaltılık yemek öncesi aperitif bir yemek olarak tüketilen hatta son yıllarda Amerika da cips ile birlikte yenen harika bir tarifdir. Ülkemizde özellikle Hatay yöresinde oldukça fazla yapılan bu yöresel tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Özellikle marketten aldığınız hazır humuslardan  çok daha lezzetli ve sağlıklı.
Humus Tarifi ‘ni ayrıntılı bir şekilde aşamalı olarak sizler için hazırladım. Kolayca uygulayabileceğiniz meze tarifimizin yanına dilerseniz, sitemizde et yemekleri kategorimizin favori tarifi olan fırında tavuk tarifimizi uygulayabilirsiniz.Kolay gelsin…
Püf Noktalar:
**Eğer kuru nohut kullanacaksak 1 gece önceden suda bırakmamız gerekir. Bütün gece suda kalmasında fayda vardır.(şişmesi için)
**Humusun cinsine göre eğer yumuşak bir humus ise, düdüklü tencerede yaklaşık 20-25 dakika kadar, sertse 40 dakika ya da 1 saat arasında pişirilmeli.
**Eğer daha kısa zamanda haşlanması ve kabuğunun yumuşaması için nohudun içine karbonat eklenebilir.
Humus Tarifi için malzemeler
Dörtte üç (3/4) su bardağı tahin
3 tane limon
3 diş sarımsak
¾ su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı nohut (haşlanmış)
Tereyağı
Tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber (Pul biber de olabilir)
Süslemek için
Dolmalık fıstık
Yapılışı

Humus Tarifi
Öncelikle bekletilen nohutlarımızı robot yardımıyla, püre haline getirinceye kadar ezelim.
Nohutlar püre haline geldikten sonra, geniş bir kaba alalım.
Limonumuzu ikiye ayıralım ve bir kaba sıkalım.
Sarımsaklarımızı da küp şeklinde doğrayalım ve ezelim, püre haline getirelim.
Limonlar ile birlikte sarımsaklarımızı ve tahinlerimizi de ilave edelim.
Limonlu ve sarımsaklı Bayanşımın içerisine zeytinyağımızı da ekleyelim.
Bayanşımın içerisine pul biberimizi de ekleyelim ve Bayanştıralım.
Nohut püresinin içerisine yavaş yavaş ekleyelim ve Bayanştıralım.
Yoğun kıvama geldikten sonra üzerine biraz, tereyağı, fıstık ve biber kızdırıp yayacağız.
Son olarak soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)