MALZEMELER (6 Kişilik)
4 adet tavuk but (veya baget)
25 adet arpacık soğan
2 adet havuç
5 diş taze sarımsak
Bir tutam maydanoz
3 su bardağı kaynar su
2 su bardağı pirinç
zeytinyağı
tuz
tavuk butların derilerini, arpacık soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyun.
Havuçları ve soğanlarI aynı boyda doğrayın.
Bütün malzemeleri geniş bir teflon tavaya alın. Tavukları arada bir çevirerek pişirin. servis yaparken tavuğun üstüne birkaç maydanoz yaprağı serpin.
2 su bardağı pirinci kaynar suda 10 dakika bekletin.
Pilav tenceresine zeytinyağını alın.Suyunu süzdüğünüz pirinçleri tencereye ilave edin ve kavurun.
Üzerine 3 su bardağı kaynamış suyu ve tuzu ekleyin ve pişirin.
Pilav demlendikten sonra servis tabağına pilavı ve hazırladığınız arpacık soğanlı tavuklar ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)