14 Nisan 2017 Cuma

Anasonlu Simit Tarifi


Malzeme:
yarım su bardağı su
4 çay kaşığı anason
200 gram margarin
4.5 su bardağı un
1 paket kabatma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
yarım limonun suyu
1 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
üzeri için:
2 çorba kaşığı susam
Anasonlu Simit tarifi
su ve anasonu bi kapta kaynatın. suyu süzüp başkabir kaba alın. yumurtanın sarısını ve akını ayırın. margarini eritip un, kabartma tozu, limon suyu ve yumurta akını ekleyin. yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. yarısının üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürün. yarısının üzerine ise yumurta sarısı sürüp susam serpin. önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. sıcak servis yapın.
BAŞKA BİR TARİF:
MALZEMELER
2bardak un
2fincan pudra şekeri
2adet yumurta
125gr margarin
50gr susam
1çay kaşığı anason
1paket kabartma tozu
Hamur işi Tarifi
Anasonu 1fincan su ile kaynatın, unu eleyin, bir kap içinde yağı kıyın. Unun ortasını açıp: yağı, kabartma tozunu, anasonu yumurta sarısı ve pudra şekerini katıp yoğurun. Bu hamuru 20dk dinlendirin ardından ufak bezeler koparıp elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında çubuklar yapın. Bu çubukların 2ucunu birleştirerek simit şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta aklarını kar edin, simitlere sürün, susam serpin ve pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)