14 Nisan 2017 Cuma

Minik Sepetler Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER(12 Kişilik)
* 200 gr Tavuk Göğsü
* 100 gr Mantar
* 1 Paket Rulo Milföy Hamuru
* 1 Yumurta
* 1 Soğan
* 2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
* 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
SOS İÇİN:
* 2 Çorba Kaşığı Margarin
* 1 Çorba Kaşığı Un
* 1 Su Bardağı Süt
Hamur işi Tarifi
1 – Tavuk göğsünü haşlayıp küçük parçalar halinde doğrayın.Mantarları ayıklayıp doğradıktan sonra haşlayın. Hamuru buzluktan çıBayann.Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.Yumurtayı bir kapta çırpın.
2 – Hamuru 5 mm kalınlığında bir yufka olacak şekilde açın.7.5 cm çapında bir bardak veya yuvarlak ağızlı hamur kesici kullanarak,hamurdan 24 daire kesip çıBayann.
3 – Fırın tepsisini yağlayıp 12 hamur parçasını aralıklı olarak yerleştirin.5 cm çapında bir başka bardak veya kalıpla diğer 12 dairenin içinden birer daire daha çıkararak içi boş halkalar hazırlayın.Tepsiye dizdiğiniz dairelerin üzerine yerleştirip hafifçe bastırın. Kenarlarına çırpılmış yumurtayı sürün. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
4 – Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin.
5 – Sosu hazırlamak için; margarini tavada eritip unu ekleyerek pembeleştirin.Sütü ekleyip sürekli Bayanştırarak pişirin.Hazırladığınız sosu üç ayrı kaseye paylaştırın.Birinci kaseye kaşar peyniri, ikinci kaseye limon suyu ve tavuk eti,üçüncü kaseye mantar,soğan,tuz ve karabiber ilave ederek herbirini ayrı ayrı Bayanştırın.
6 – Kaşarlı sos en üste gelecek şekilde, hazırladığınız sosları milföy sepetlerine kat kat yerleştirin.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)