16 Nisan 2017 Pazar

Cevizli Kete Tarifi


Malzemeler
4,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 yumurta
75 gr tereyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı haşhaş
1 çay kaşığı tuz
(18 tane)
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20-25 DAKİKA
Hamur işi Tarifi
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya şeker, süt, yoğurt, yumurta, ayçiçeği yağı ve tuzu ilave edip pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp oda ısısında 1 saat bekletin. Tereyağını eritip ılıtın. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın, Açtığınız yufkaları üzerine tereyağı sürüp ceviz serpiştirin. Her hamuru rulo şeklinde sarın. Parmaklarınızla sıkıştırarak ruloyu iki kenarından çekip uzatın. Bir ucundan sormaya başlayarak gül şekli verin. Elinizle orta kısmına bastırın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Hamurları tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin, önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)