Malzemeler (8 kişilik)
1 su bardağı un
75 gr tereyağı
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı soğuk su
İç harcı için
3 kabak
100 kaşarpeyniri
30 gr tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
150 gr tulum peyniri Dereotu
Taze nane
Tuz,
karabiber
HAZIRLAMA SÜRESİ; 50 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA
Hamur için gerekli un, tu ve tereyağı Bayanştırıp soğuk suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın. Kalıba yerleştirin ve taşan hamuru kenarlarından kesin. 15 dakika buzdolabında soğutun. Tencerede yağı eritin. Un ilave edin ve rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Sürekli Bayanştırarak sütü ilave edin. Kısık ateşte pişirin. 2 kabağı yıkayıp beşamel sosun içine rendeleyin. Tulum peynirini ekleyip Bayanştırın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak kabağa ekleyin. Bu Bayanşımı kalıba dökün. Kalan kabağı ince dilimleyin ve tartın üzerine dizin. 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)