15 Nisan 2017 Cumartesi

Fesleğenli ve Fıstıklı Çörek Tarifi



Malzemeler
3 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı kuru maya
1 kahve fincanı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz (miktarını azaltabilirsiniz)
İç malzeme için
1 çay bardağı soyulmuş yer fıstığı
5-6 dal taze fesleğen
3 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
(6 kişilik)
Hamur işi Tarifi
Margarini oda ısısında yumuşatın. Unu çukur bir kaba eleyin. Bir kapta margarin, yumurta, maya, su ve tuzu Bayanştırın. Azar azar un ekleyip yoğurun. Mayalanması için 20 dakika bekletin, iç malzeme için fesleğeni yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fesleğen, zeytinyağı ve fıstıkları ekleyip robotta kıyın. Hamura fesleğenli Bayanşımı ekleyip tekrar yoğurun. İki misli kabarıncaya dek ılık bir ortamda bekletin. Hamuru bir kez daha yoğurup yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tesisine yerleştirin. Üzerlerini keskin bir bıçağın ucu ile arlı işareti çizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)