8 Nisan 2017 Cumartesi

Cevizli ve Ballı Kurabiye Tarifi



Merhaba sevgili E- Tarifler takipçileri sizlere bu tarifimde ceviz ve balın muhteşem birleşiminden lezzetli bir atıştırmalık olanCevizli ve Ballı Kurabiye Tarifi‘ni paylaşacağım. Özellikle şunu değebilirim ki sade hamur işi bir kurabiye seçimi yerince çocuklarınıza bal ve cevizi bir arada yedirme şansını yakalayacağınız bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Cevizli ve Ballı Kurabiyetarifimizde sadece ceviz ve balı değil sağlıklı bir baharat olan tarcınızda kullandığımız için tarcının bu tarifin lezzetine lezzet katacağını düşünüyorum. Dilerseniz sitemizde daha önce yayınladığımız sağlıklı ve lezzetli bir tarif olanHurmalı Kurabiyetarifini de deneyebilirsiniz diyerek kolay gelsin bayanlar…
Cevizli ve Ballı Kurabiye Tarifi için malzemeler
* 125 gram, tereyağı
* 3 tane, yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay fincanı, pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı, bal
* alabildiği kadar un
Mantosu için:
* 1 kase ceviz
* yarım su bardağı, toz şeker
* 1 tatlı kaşığı, tarçın
Cevizli ve Ballı Kurabiye Tarifi
Öncelikle mantolama malzemelerini hazırlayalım, bunun için cevizi doğrayıcıdan geçirip öğütelim. Cevizleri bir kaba alalım, üzerine şeker ve tarçını alıp Bayanştıralım.
Bayanştırma kabına 1 yumurtanın tamamını, 2 yumurtanın sarısını alalım, oda ısındaki tereyağını küp doğrayıp Bayanştırma kabına alalım ve iyice Bayanştıralım. Üzerine sırası ile unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve balı alalım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım elimizde yuvarlayalım, önce yumurta aklarına batırıp daha sonra hazırladığımız cevizli harca batıralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim 180 derecelik ısıda hafif  pembe olana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)