12 Nisan 2017 Çarşamba

Elmalı Çörek Tarifi


Malzemeler
•  125 gr margarin
•  1 çay bardağı sıvı yağ
•  1 çay bardağı yoğurt
•  1 su bardağı pudra şekeri
•  1 kabartma tozu
•  aldığı kadar un
İÇİ
•  2 elma
•  2 yemek kaşığı ceviz
•  1 çay kaşığı tarçın
•  1 yemek kaşığı şeker
•  portakal kabuğu
Hamur işi Tarifi
1. İçini hazırlamak için elmaları rendeleyip, ince ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
2   Diğer tarafta pudra şekeri hariç diğer tüm malzemeleri bir hamur kabında Bayanştırarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın.
3   Hamuru ikiye bölüp, merdane ile açın. Açtığınız parçaları sekize böldükten sonra iç koyup, sigara böreği gibi sarın ve tepsiye dizin,
4   180 derece fırında pişirin. Üstlerinin kızarmasını beklemeden fırından alın.
5   Üzerine pudra şekeri serpip, soğuduktan sonra ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)