Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
12 Nisan 2017 Çarşamba
Nugalı Tart Tarifi
• 150 gr tereyağı
• 1 su bardağı şeker
• 3 yumurta sarısı
• 1 çay bardağı süt
• Aldığı kadar un
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 tutam tuz
Üst Hamuru:
• 4 yumurta akı
• 1 yumurta
• 300 gr şeker
• 150 gr çikolata
• 1 ceviz büyüklüğünde tereyağı
• 2 fincan un
• 100 gr meyve şekerlemesi
Hamur işi Tarifi
1- Tereyağı, şeker, yumurta sarısı, tuz, karbonat, süt Bayanştırılır. Aldığı kadar un katılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Hamur, kalıba göre yarım cm kalınlığında açılır. Kalıba yerleştirdikten sonra üstüne aşağıda hazırlanan cıvık hamur dökülür. Sıcak fırında pişirilir.
2- Yumurta akları ve 1 yumurta mikserde 15-20 dakika çırpılır. Şeker ve un koyup Bayanştırılır. Rendelenmiş çikolata, tereyağı doğranmış şekerler katılır.
Not: Nugalı Tart ’ı yaparken ilk önce tart hamurunu hazırlayıp yarım saat dolapta dinlendirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)