Malzemeler:
500 gr.kıyma
1 soğan
kuş üzümü, yenibahari, karabiber, tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
500 gr.kıyma
1 soğan
kuş üzümü, yenibahari, karabiber, tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
24 adet yaprak baklava hamuru
Ara katlar için:
3 çorba kaşığı erimiş tereyağ
3 çorba kaşığı erimiş tereyağ
1 çay bardağı, süt
1 çay bardağı, sıvıyağ
Üzerine sürmek için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Börek Tarifi
Öncelikle iç harcını hazırlayalım, kesme tahtasında soğanı yemeklik doğrayalım bir tavaya kıymayı alalım kavuralım kestiğimiz soğanı ve yağı ilave edelim soteleyelim. Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine baharatları ve kuş üzümünü katalım Bayanştıralım fazla ocakta tutmadan indirelim.
Ara katlara süreceğimiz sosu hazırlayalım: Çukur bir kaba yağları ve sütü Bayanştıralım.
Baklavalık yufkanın bir tanesine ara sosunu sürelim, diğer yufkayı üzerine alalım soslayalım, üçüncü yufkayı da soslayalım son dördüncü yufkayı serelim bu yufkaya sos sürülmeyecek yufkanın uç tarafına hazırladığımız iç harçtan koyalım ve rulo saralım. Ve yağladığımız fırın tepsisine (yarım ay şeklinde) yerleştirelim. Her 4 yufka bir tane börek olacak şekilde diğer yufkaları hazırlayalım.
Üzerine sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısı sürelim yaklaşık 45 dakika 175 derecelik ısıda pişirelim.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)