Merhaba, Türkiye ’nin Pratik ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri sizlerle Ispanaklı Tava Böreği Tarifi ile tekrar beraberiz.Pratikbu böreği ben genellikle Ramazanda sahur için hazırlarım, kolay yapılıyor olmasının yanı sıra hafifte bulur ev sakinleri. En güzeli de fırın kullanmadan yapmak, Ispanaklı Tava Böreğinin pratikliği buradan geliyor sanırım. Habersiz gelen misafirleriniz içinde iyi bir altarnatif seçeneğiz olabilir, bu bol peynirliıspanaklıbörek sebzelibörek seviyorsanız tam size göre.
Ispanaklı Tava Böreği Tarifini hazırladınız, zamanınız az yanına pratik birdesütlü tatlıyapayım diyorsanıztatlı tariflerikatagorimize bakabilirsiniz. Pratik bir desalata tarifihazırlayayım derseniz tariflerimiz sizin için hazırlandı buyrun. Kolay gelsin…
Ispanaklı Tava Böreği Tarifi için malzemeler
1 bağ ıspanak
75 gram beyaz peynir
2 tane yufka
1 tane soğan
50 gram kaşar peyniri
karabiber
sıvıyağ
tuz
Ispanağı ayıklayalım (sadece yapraklarını) bol suda yıkayalım, incecik doğrayalım( suyunu iyice attıktan sonra) bir kaba alalım tuz ilave edip Bayanştıralım. Üzerine rende kaşar peyniri, beyaz peyniri, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuz ekleyelim iyice Bayanştıralım.
Büyük bir tavanın altını yağlayalım, bir yufkayı ikiye bölelim 1 tanesini tavaya yerleştirelim kenarları dışarıya taşmalı. Üzerine diğer yufkayı parçalayarak döşeyelim harcın bir kısmını dökelim yufkanın üzerine yayalım. Diğer yufkayı 4 parçaya bölelim 2 parçasını harcın üzerini kapatalım harcın kalan yarısını dökelim yayalım. Kalan iki parça yufkayı harcın üzerine kapatalım, dışarı sarkan yufkayı yukarıda toplayalım. Önce altını kızartalım, sonra bir kapak yardımı (üzerine sıvıyağ sürülecek) ile ters yüz yapalım pişirelim. Sabah kahvaltısı için pratik bir börek.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)