Merhaba, Türkiye ’nin Pratik ve en güzelyemek tariflerisitesi E-Tarifler takipçileri,Kek Kalıbında Börek Tarifiile sizlerleyiz. Bu böreğin bir de hazır yufkadan değilde hamur açarak yapılışı var, biz pratik olanı veriyoruz. Düşündük ki çalışan bayanlar için hamur açmak ve onu şekile sokmak sadece 2-3 saatini alacak, yapımı basit görüntüsü harika olan buhamur işitarifini çalışan anneler kolaylıkla yapsın ki çocukları ile daha çok zaman geçirebilsin. İç malzemesini sizin terçihinize bırakıyoruz, biz peynirli yaptık ve çok beğendik. Siz isterseniz patatesli, kıymalıi sebzeli yapabilirsiniz.
Bu kolay Kek Kalıbında Börek Tarifini hazırladıktan sonra yanına eğer vaktiniz varsa, hamur işi katagorisindenkek tarifiyapabilirsiniz, önerimizZencefilli Kek Tarifi (Çikolata Soslu)Tarifinden yana olacaktır. Salata tarifleri katagorisinden birden çok tarif seçeneği sunankısır tarifinideneyebilirsiniz. Havaların serinlediği şu günlerdeçorba tariflerimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Tatlısız ögün mü olur? Diyenlerdensenizpasta tariflerikatagorimizden size hitap eden bir tarifi uygulayabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
Kek Kalıbında Börek Tarifi için malzemeler
5 tane yufka
1 şişe maden sodası
1 çay fincanı süt
1 tane yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
İç malzemesi
100 gram beyaz peynir
maydanoz
Öncelikle kek kalıbını yağlayalım.
Çukur bir kapta, süt, soda, zeytin yağ ve yumurtayı çırpalım.
Bir yufkayı kalıba yerleştirelim (kenarları dışa taşmalı, yufkanın ortasını delmeyin) İkinci yufkayı 2 eşit parçaya bölelim, hazırladığımız sosa batırıp çıkaralım ve kalıba yerleştirelim. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayalım. Üzerine iç malzemeden serpelim, üzerine üçüncü yufkayı ikiye bölüp sosa batırıp kalıba yerleştirin, diğer yarısını sosa batıralım kalıba yerleştirelim üzerine biraz iç malzeme serpin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın, kalan sos malzemesini böreğin üzerine gezdirin, ilk yerleştirdiğimiz yufkanın ortasını keselim kenarlarından sarkan yufkaları üzerinde toplayalım üzerine sıvıyağ sürelim. 1 gece buzdolabında bekletelim.
175 derecelik ısıda önce altını pişirelim (kalın olduğu için içi hamur kalmaması için) daha sonra üzerini açalım fırının üzeri kızarana kadar pişirelim.
Börek fırında pişerken kabaracaktır çıktıktan sonra sönebilir içindeki hava çıkacağı için bu çok normaldir.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)