6 Nisan 2017 Perşembe

Krem Peynirli Kurabiye Tarifi



Malzemeler:
110 gram krem peynir, oda sıcaklığında
Yarım su bardağı toz şeker
Birbuçuk tatlı kaşığı yoğurt
1/8 tatlı kaşığı vanilya
Çeyrek tatlı kaşığı ve 1 tutam tuz
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı un
1 su bardağı margarin, oda sıcaklığında
Not: eğer tereyağı kullanıyorsanız hamura tuz eklemeyin
Kurabiye Tarifi:
Öncelikle mikserde krem peynirimizi 3 dakika kadar çırpalım. Eğer varsa mikserin hamur ucunu kullanalım. Çeyrek su bardağı şekeri ve 1 tutam tuzu ilave edip, 3 dakika daha çırpalım. 1 adet yumurtanın sarısını, yoğurdumuzu ve vanilyayı ilave edip Bayanştıralım. Bir kaba boşaltıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Şimdi fırını 175 dereceye ayarlayalım. Mikserde yağı ve kalan çeyrek su bardağı toz şekeri bir kaç dakika Bayanştıralım. Kalan çeyrek tatlı kaşığı tuz ile yumurta sarısını da ilave edelim. Şimdi de unu yavaş yavaş Bayanşıma boşaltalım. Bayanşımdan bir silme yemek kaşığı kadar hamur alıp yuvarlayalım. Yağlı kağıdı serdiğimiz tepsinin ortasına unlanmış bir tahta kaşığın arkası veya parmağınızla bastırın. Hepsini bittikten sonra 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp tekrar ortalarına bastıralım. 10 dakika kadar pişirin. Küçük bir tatlı kaşığı ile kurabiyelerin tam orta yerine bir tatlı kaşığı krem peynirli Bayanşımdan dökelim. Tekrar fırına koyup 7-8 dakika daha yani Bayanşım katılaşana kadar pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra soğutun ve aralarına yağlı kağıt sererek hava almayan bir kaba yerleştirip buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)