Merhaba bayanlar, klasik makarna ve hamur işi tariflerinden sizde benim gibi sıkıldınız mı? Yoksa farklı sunumlar ile sofralarınızda değişik bir menümü hazırlamak istiyorsunuz. Cevabınız, evet ise bugün sizlere sadece ana malzemesi makarna, kıyma ve mozzarella olan muhteşem görünümü ile iştahınızı açacak bir makarna tarifi hazırladım. Üstelik, Mozzarella Peynirli-Kıymalı Makarna tarifimizin görünümü ise adeta bir pastayı andırıyor.
Tarifimizin içinde bulunan et, makarnayı sadece bir garnitür olmaktan çıBayanyor, aynı zamanda et yemekleri kategorisine de girdiği için makarna tarifimizi bir ana yemek seçimi olarak kullanmamıza yardımcı oluyor. Son olarak bayanlar, yapım aşaması ile kolayca uygulayabileceğinizden emin olduğum Mozzarella Peynirli-Kıymalı Makarna Pastası Tarifi sizlerle..
Malzemeler:
1 çorba kaşığı zeytinyağ
Yarım kilo, dana kıyma
3 diş sarımsak
1/2 ince doğranmış soğan
1 paket uzun boru makarna (rigatonis) Pul biber, tuz ve karabiber
Yarım kilo soyulmuş domates (mevsimi değilse 1 kutu soyulmuş domates konservesi)
Üzeri için:
2 su bardağı rende mozzerella peyniri
2 çorba kaşığı, permesan(taze) peyniri
Mozzarella Peynirli-Kıymalı Makarna Pastası yapılışı:
Öncelikle büyük bir tencereye su dolduralım.
Ocağa alalım kaynadıktan sonra tuz ilave edelim birkaç saniye sonra makarnaları kaynayan suyun üzerine boşaltalım makarnalar diri kalacak şekilde haşlayalım.
Bir tavaya zeytinyağı alalım, hafif ısınınca ince doğradığımız soğanı ve kıymayı ilave edelim.
Kıyma suyunu salıp cekene kadar kavuralım.
Setelenmiş kıymanın üzerine küçük doğranmış domates mevsimi değilse bütün soyulmuş domatesi elinizle parçalayarak koyalım.
Bir süre Bayanştırarak domatesler 20 dakika pişirmeye devam edelim.
İç harca son olarak tatlandırma için tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim birkaç saniye sonra ocaktan alalım.
Fırın ısısını 400 dereceye getirelim.
Haşlanan makarnaların suyunun süzülmesi için süzgece alalım, ılınmasını bekleyelim.
Kenarları yağlanmış kelepçe kalıbının zeminine kıymalı karcın yarısını dökelim kaşık yardımı ile yayalım.
Üzerine makarnaları boylamasına dizelim (bakınız 5. resim) makarnaları sıkı bir şekilde dizmeleisiniz aksi takdirde kaymalar olabilir.
Dizme işleminiz bittikten sonra, kalan kıymalı harcı düzgün bir şekilde kaşık yardımı ile yayarak koyalım.
Kıymalı harcın üzerine 2 kaşık mozzarella peynirini eşit bir şekilde ilave edelim.
Mozzarella peynirinin üzerine 2 su bardağı rendelenmiş permesan peynirini eşit bir şekilde yayarak ilave edelim.
Isınmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Sıcak servise sunun.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)