27 Aralık 2015 Pazar

Dark iPad/iPhone HDMI Bağlantı Kablosu

Herkes iPhone 5 ’i beklerken Apple ’ın çantadan çıkardığı iPhone 4S modeli teknoloji meraklılarını pek tatmin etmemiş olsa da pazarda en çok satılan akıllı telefonlardan birisi iPhone olmaya devam ediyor. Tablet konusunda da pazara ciddi rakiplerinden bir yıl önce girmenin avantajıyla iPad en çok tercih edilen tabletler sıralamasında birinciliği kimseye kaptırmıyor.

Durum böyle olunca normal Apple ’a yönelik yan sanayi de gelişiyor. Her gün birbirinden ilginç iPad/iPhone donanımları ve yazılımlarıyla tanışıyoruz. Bunlardan birisi de Apple ürünlerine HDMI çıkışı sağlayan Dark ’ın HDMI dönüştürücü kablosu.

Ürünün ne işe yaradığı ortada ama yine de kısaca anlatayım. Bu ürün iPad ’lerde ve iPhone ’larda ortak olan Apple tipi (30 pin) bağlantı noktasını bildiğimiz HDMI arayüzüne dönüştürüyor. Bunu yaparken de herhangi bir ayar yapmakla uğraşmıyorsunuz. Dark HDMI dönüştürücü tak/kullan mantığıyla çalışıyor. Yeri gelmişken belirteyim bu dönüştürücüyü dördüncü nesil iPod Touch kullanıcıları da kullanabilir.

iPad 2 ile 1080p kalitesinde görüntü TV'ye aktarılabiliyor

Aşağıda ürünü Türkiye ’ye getiren Akortek ’in çektiği videoda görüldüğü gibi iPad 2 ile kullandığınızda ekrandaki görüntüyü aynen TV ’ye aktarmak (aynalama) mümkün oluyor (bunun için iOS 4.3 yüklü olmalı). Ancak iPad ve iPhone 4 için sadece videoyu ekrana gönderme desteği veriliyor. Bunun dışında ekrana görüntü aktarmayı destekleyen uygulamalarda da TV ’nizi kullanabiliyorsunuz.

Dark HDMI Adaptörü iPhone 4 ile kullanılabiliyor

Elimde iPad olmadığı için ürünü iPhone 4 kullanarak test ettim. HDMI dönüştürücüyü takar takmaz TV ’de 1280×720 çözünürlük (720p) tanındı ve telefonuma kayıtlı videoları oynatmaya başladığımda görüntü otomatik olarak TV ’ye aktarıldı (iPad 2 ile 1080p görüntü çıkışı alınabiliyor). Youtube üzerinden yüksek kaliteli videoları da denedim ve görüntü kalitesinden memnun kaldım. Herhangi bir takılma, seste ve görüntüde bozulmayla karşılaşmadım. Aynı şekilde resimlerden slayt gösterisi yaptığımda görüntü kendiliğinden TV ’ye yansıtıldı.

Ürünün malzeme kalitesi de oldukça iyi. Basit bir çeviricinin kalitesi ne olabilir ki diye sormayın. Piyasada öyle kötü Apple aksesuarları var ki elinize aldığınızda ne kadar kötü olduğunu hemen anlayabiliyorsunuz. Dark iPad HDMI dönüştürücü için böyle bir durum söz konusu değil. Kullanılan plastik malzeme ve kabloların bağlantı uçları tatmin edici kalitede.

Eğer iPad/iPhone üzerindeki resimlerinizi veya videolarınızı büyük ekrana taşımak istiyorsanız, Dark iPad HDMI dönüştürücü işinize yarayabilir. Ürünün son kullanıcı satış fiyatı 47 + KDV.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)