27 Aralık 2015 Pazar

Razer’ın CEO’su PC Endüstrisinin Devlerinden Şikayetçi

Min-Liang Tan, yenilikler yapmaktan ve risk almaktan kaçan endüstri devlerinden bıkmış usanmış.

Geçtiğimiz hafta Las Vegas ’ta düzenlenen Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı CES ’e Razer damga vurdu desek fazla abartmış olmayız sanırım. Elbette CES ’te duyurulan muhteşem oyuncu tableti Project Fiona ’dan bahsediyorum. 10.1″ dokunmatik ekrana, 16:10 ölçekleme oranına ve 1280×800 çözünürlüğe sahip olacak bu harika aletin gücü, Intel ’in üçüncü nesil Core i7 (IvyBridge) işlemcilerinden geliyor.

Firmanın amacı Windows 8 tabanlı (ama Android ’e de destek vereceği belirtiliyor) ve 1000$ ’ın altında satılacak canavar bir tablet yaratmak. Yayınlanan videolardan bunu büyük oranda başardıklarını söyleyebiliriz.

Fiona, Razer'ın yazılımı sayesinde PC kontrollerini kendi Hydra kontrol şemasına çevirebiliyor. Ancak gelecekte bu alete özel kontrol şemalarının çıkacağını da düşünebiliriz.

Fiona ’nın yarattığı coşkunun ardından hemen her mecrada ana gündem maddesi Razer oldu. Kotaku da firmanın kurucu ortağı ve CEO ’su -aynı zamanda kendisini gerçek bir PC destekçisi olarak tanımlasak yanlış olmaz- Min-Liang Tan ile bir söyleşi gerçekleştirmiş. Tan ’ın da endüstri hakkında söylecek çok çarpıcı fikirleri varmış gerçekten. 

PC devleri yenilikler yapmayı bıraktılar ve biz elimizde küçük bir bayrakla tek başımıza kaldık. Bu durumda bıktım usandım artık. Keşke bununla ilgili bir şeyler yapsalardı. Keşke birlikte bir şeyler yapabilseydik. Bu firmalar bizim yaptıklarımızdan kaçınıyor olsalar da, bazılarının CEO ’ları geliyor ve bana “adamım siz gerçekten ta.aklısınız” diyor. Bu araştırma ve geliştirme faaliyetlerine 50 milyon$ yatırdık ve endüstriye yenilik getirme işinde yalnız olmadığımız çok açık. İnsanlar bizim başarılı olduğumuzu görmek istiyor. PC oyuncuları çok tutkulu. Bu yüzden bizi ya çok seviyorlar ya da bizden nefret ediyorlar. Demek istediğim en son ne zaman bu endüstride bir firma bizim kadar tutkulu olmuştu ki? Elbette iddiamız “PC oyunculuğu bizim ortaya çıkardığımız bir avuç yeni ürün sayesinde ölmedi” değil. Biz, PC oyunculuğu ölmedi, çünkü biz buralarda olduğumuz sürece onun ölmesine izin vermeyeceğiz diyoruz. Bizim tutkulu olduğumuz şey bu. İşte yaptığımız şey bu.

Project Fiona ’nın üçüncü veya dördüncü çeyrekte piyasada olması bekleniyor. Umarız Razer, aldığı tüm risklerin karşılığını fazlasıyla alır. Bunu hak ediyorlar gerçekten.

Hemen aşağıdaki videoda Skyrim ’in Project Fiona ’da nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)