27 Aralık 2015 Pazar

Nokia Lumia 920 ve Lumia 820 Tanıtıldı

Nokia bu akşam yaptığı basın toplantısıyla Windows Phone 8 işletim sistemli yeni akıllı telefonları Lumia 920 ve Lumia 820 ’yi tanıttı.

Galeriye gitmek için tıklayın…

Hemen Lumia 920 ’nin özelliklerini sıralayarak başlayalım: Çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci, NFC, 4.5” HD ekran (1280×720), LTE, 2100 mAh pil, kablosuz şarj özelliği ve 8 MP PureView kamera.

Buradaki PureView daha önce 808 modelinde gördüğümüz PureView ’la aynı değil. Nokia, PureView ismini megapiksel sayısından çok sunduğu özellikleri göz önüne alarak kullanıyor. Tanıtım toplantısında telefonun kamerasının düşük ışıklandırma altında standart akıllı telefonlara göre çok daha iyi çekimler yapabildiği uzun uzun anlatıldı.

Benzer şekilde güneş ışığının bol olduğu ortamlarda telefonun ekranı görmek zordur. Nokia bu sorunu Clearblack teknolojisiyle çözdüğünü ve “çölde bile” sorunsuz bir şekilde telefonu kullanabileceğinizi iddia ediyor.

Galeriye gitmek için tıklayın…

Nokia, Lumia 920 ’de yüksek kapasiteli bir pil kullanmış. 2100 mAh pazarda çoğu akıllı telefondan daha yüksek bir kapasite. Buna ek olarak kablosuz şarj teknolojisinin telefona dahil edilmiş olması şarj işlemini oldukça kolaylaştırıyor. Hemen belirtelim kablosuz şarj standı telefonla birlikte gelmiyor ayrıca satın alınması gerekiyor.

Lumia 920 renk seçenekleri açısından da oldukça tatmin edici; mavi, kırmızı, sarı, beyaz, gri ve siyah renklerden birisi mutlaka sizin için uygun olacaktır.

Galeriye gitmek için tıklayın…

Nokia, Lumia 920 ’de oldukça sağlam malzemeler kullandığını ve telefonun ekranının kolay kolay çizilmeyeceğini iddia ediyor. Buna ek olarak normal dokunmatik ekranlarda olmayan “süper hassas dokunuş” özelliği sayesinde elinizde eldiven varken bile telefonu sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Ayrıntılı resimler için galerimize bakmayı unutmayın.

Firma herkesin Lumia  920 ’ye ihtiyacı olmayabileceğini bunun için daha makul bir çözüm olarak Lumia 820 ’yi hazırladıklarını belirtiyor.

Galeriye gitmek için tıklayın…

Lumia 820, 920 ’de bulunan Snapdragon S4 işlemciye sahip, bunun yanında 4.3” ekran (800×480) daha düşük çözünürlük sunuyor. LTE, 8 GB depolama alanı, 5 MP kamera (PureView değil) ürünün ilk göze çarpan özellikleri arasında. 8 GB depolama alanı yetmez diyorsanız MicroSD yuvası imdadınıza yetişiyor. 1850 mAh pil ise gün boyunca yeterli enerjiyi sağlıyor. Nokia, Lumia 820 ’ye NFC özelliğini eklememiş.

Bunlara ek olarak Lumia 820 ’nin dış kapağı değiştirilebiliyor. Bu kapaklar sadece renk çeşitliliği sağlamıyor aynı zamanda telefonda olmayan kablosuz şarj özelliği de değiştirilebilir kapaklar sayesinde Lumia 820 ’ye eklenebiliyor.

Galeriye gitmek için tıklayın…

Lumia 920 ve Lumia 820 ’nin ne zaman piyasaya çıkacağı ve fiyatının ne olacağı henüz belli değil. Ayrıntılı resimler için galerimize bakmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)