Malzemeler
2 adet kabak
2 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı mayonez
1 kâse sarmısaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 demet dereotu
Tuz
Patates, havuç ve kabakların kabukları soyulup haşlanır. Haşlarken çok fazla yumuşamamalarına dikkat edilir. Haşlanan sebzeler tavla zarından biraz büyük doğranır. Bir Bayanştırma kabına alınır. Sarımsaklı yoğurt, tuz, nane ve mayonez eklenip Bayanştırılır. Servis kâsesine alınıp dereotları ile süslenir.
Not: Nane bir çok yemekte kullanmaya alışkın olduğumuz bir baharat, kurusu ya da tazesi çay gibi demlenip limon ile -;: birlikte içildiğinde mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir. Akşamları yatmadan evvel içildiğinde rahat bir uyku sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)