Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 adet göbek salata
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 adet domates
2-3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 limon
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
İnce bulgur 3/4 su bardağı kaynar su ile ıslatılır. 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Yıkanmış göbek salata, maydanoz, taze soğan ince ince doğranır. Bir kenarda bekletilir. Demlenen bulgurun içine salça, doğranmış domates, ezilmiş sarmısak, nane, pul biber, nar ekşisi, limon suyu ve sıvı yağ konulup iyice Bayanştırılır. Doğranmış yeşillikler eklenip bir-iki kez daha Bayanştırılır.
Not: Sağlıklı beslenmeye özen gösterirken bulgurlu bir yemek ya da salata yediğimizde bulgurun ekmek yerine geçtiğini unutmadan bu tür yemeklerin yanında ekmek yememeliyiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)