
Malzemeler
• 500 gr kuzu eti
• 2 demet taze soğan
• 2 demet dereotu
• 1 demet taze nane
• 1 çorba kaşığı salça
• 2 çorba kaşığı un
• 1 kase yoğurt
• 1 kaşık sıvıyağ
• tuz
• karabiber
• kimyon
Kebap Tarifi
1. 1 çorba kaşığı yağı tencereye alıp, kuzu etlerini ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ve salça ilave edin. 1-2 kez çevirin
2 Üzerine; dereotu, taze soğan ve nane doğrayın. 2 su bardağı su koyup, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
3 Unu başka bir kasede biraz suyla bulamaç yaptıktan sonra etin suyundan bir miktar alarak ılıtın. Yavaş yavaş tencereye aktarın, kısık ateşte 5 dakika pişirin. Karabiber ve kimyon ilave edin.
4 Tabağa alınca, üstüne yoğurt koyarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)