29 Ocak 2017 Pazar

Çalgılı Yahni Tarifi


Malzemeler
•  500 gr kuzu eti
•  2 demet taze soğan
•  2 demet dereotu
•  1 demet taze nane
•  1 çorba kaşığı salça
•  2 çorba kaşığı un
•  1 kase yoğurt
•  1 kaşık sıvıyağ
•  tuz
•  karabiber
•  kimyon
Kebap Tarifi
1. 1 çorba kaşığı yağı tencereye alıp, kuzu etlerini ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ve salça ilave edin. 1-2 kez çevirin
2   Üzerine; dereotu, taze soğan ve nane doğrayın. 2 su bardağı su koyup, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
3   Unu başka bir kasede biraz suyla bulamaç yaptıktan sonra etin suyundan bir miktar alarak ılıtın. Yavaş yavaş tencereye aktarın, kısık ateşte 5 dakika pişirin. Karabiber ve kimyon ilave edin.
4   Tabağa alınca, üstüne yoğurt koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)