21 Ocak 2016 Perşembe

Chrome 45 Bellek Kullanımında Cimri!

Chrome 45 Bellek Kullanımında Cimri!
Paylaşın
Yazılım
Google'ın popüler web tarayıcısı Chrome'un yeni sürümü öncüllerine fark attı. Yapılan testler Google Chrome 45'in bellek kullanımını önemli oranda azalttığını gösteriyor. 04.09.2015 / 08:00
Google'ın popüler web tarayıcısı Chrome'un yeni sürümü geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Çeşitli hata düzeltmeler, stabilite artışı ve güç tüketimi azaltmaya yönelik güncellemeler içeren Google 45'in bellek kullanımı konusunda sağladığı katkı da ortaya çıktı. Yapılan testlerde, tarayıcının yeni sürümünün öncüllerine göre bellek kullanımı konusunda daha cimri olduğu kanıtlandı.
Bellek kullanımı yüzde 10 düşük
9to5google sitesinin haberine göre, Google 45 sürümü yeni özellikleri ile Google 43 sürümüne göre yüzde 10 oranında bellek tüketimi tasarrufu sağlıyor. Uzun süredir Google Chrome tarayıcıda bulunan "kaldığın yerden devam" özelliği yeni sürümde daha işlevsel bir hale getirilmiş ve bellek tüketimini dengelemek için kullanıcının denetimine bırakılmış durumda.
Flash Player etkisi pil ömrünü uzattı
Artık Google Chrome yeniden açıldığında, oturumun kapatıldığı sırada açık olan simgeler en son görüntülenenden başlayarak önem sırasına göre diziliyor. Böylece kullanıcıların en önemli sekmelere ilk önce erişim olanağına kavuşuyor. Eğer bilgisayarınız yetersiz sistem kaynağına sahip ise, Google Chrome otomatik olarak restore edilmiş sekmeleri durduruyor bellek kullanımını azaltıyor. Google'ın bellek kullanımına yönelik iyileştirmelerinin yanı sıra Flash reklamların duraklatılmasına yönelik girişimi de olumlu sonuçlar veriyor. Verilen bilgilere göre 1 Eylül itibarıyla kullanıma sunulan bu opsiyon ile yüzde 15'e kadar pil tasarrufu sağlanabiliyor.
:: Sisteminizdeki varsayılan tarayıcınız hangisi? Google Chrome 45'e yükseltme yaptınız mı? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)