3 Ocak 2016 Pazar

Dijital Fotoğraf Makineleri İle Profesyonel Görünümlü Fotoğraflar Nasıl Çekilir?


Profesyonel görünümlü fotoğraflar çekmenin sırrı dijital fotoğraf makineleri ile oldukça kolay – tabii ki çözdükten sonra. Tek yapmanız gereken şey buradaki önerilere uymak:
1. Acele etmeyin.
Profesyonel fotoğrafçı işinde acele etmez, siz de etmeyin. Fotoğrafı çekmeden çekmek istediğiniz hedefi doğru bir şekilde çerçevelediğinizden emin olun: Genel kural olarak fotoğrafçılar hedeflerini merkez dışına yerleştirirler – bu manevrayı deneyin ve normal bir resmin nasıl tamamıyla profesyonel bir görünüme dönüştürdüğüne şahit olun. Böyle yaparak istediğiniz profesyonel çekimi yaratmak daha kolay olacak.
2. Dijital Fotoğraf Makinenizin ayar menüsünü öğrenin
Genelde ayrıntılı menülere sahip olan dijital fotoğraf makineleri hemen hemen her ayrıntıyı sizin isteğinize göre ayarlamanızı sağlıyorlar, mesela. Bu fonksiyonlar gece modu ve gündüz modu kadar basit olabilse de, bu özelliklere para vermek işinize yarayacaktır. Bu özellikler fotoğraflarınızın ışık kalitesini belirgin bir şekilde etkileyebilir. Farklı fonksiyonları deneyin ve hangi özelliğin hangi ortama uygun olduğunu keşfedin. Bunu başardığınızda fotoğraflarınızın her biri özel ortamına uygun olacaktır – bu fotoğrafları basit ve atılabilir olmaktan çıkarıp profesyonel bir görünüm verecektir.
3. Üçayaklı fotoğraf sehpası (veya düz bir yüzey!) kullanın
Amatör fotoğrafçılıkta en sinir bozucu olan şeylerden biri bulanık fotoğraflardır. Bunu engellemenin çok kolay bir yolu var: Fotoğraf çektiğinizde kameranızı düz bir yüzeye yerleştirin. Mesela İstanbul ’un gece denizde ışıkların parladığı müthiş bir görüntüyü örnek olarak alın.
Resmi çeken: Pilar Torres, http://www.flickr.com/photos/pilar_torres/6223787860/
Bu uygun şartlarda çekilirse harika bir fotoğraf olur ve birçok insan kameralarını düz bir yüzeye yerleştirmedikleri için böylesi görüntüleri mahvediyorlar. Bu öneriyi gerçekleştirdiğinizde fotoğraflarınız bulanık ve karışık olacağına canlı, keskin ve nefes kesici olacaktır.
4. Düzeltme programı alın
Genelde profesyonel fotoğrafçılar çektikleri fotoğrafları rötuş yapmak için iyi bir düzeltme programına yatırım yaparlar. Tabii ki dijital fotoğraf makineleri her şeyi yapamaz. Bu yüzden fotoğrafın parlaklığını ve zıtlığını mükemmel ve profesyonel görünümlü bir sonuca ulaştırmak için biraz da olsa sizin ayarlamalar yapmanız gerekir. Bunun için yüksek miktarda para harcamanız gerekmez (bazı paketler bedava indirilebiliyor). Fakat düzeltme programına sahip olduğunuz zaman fotoğraflarınızı kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)