Malzemeler
2 adet tavuk bonfile
2 çorba kaşığı soya unu
(Buğday unu da olabilir.)
1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz 2 çorba kaşığı soya sosu
Sos için:
2 adet olgun domates
1 adet kabak
1 adet havuç
2 diş sarmısak
4-5 dal maydanoz
Tuz
Tavuk göğüs etlerini kalem gibi uzun uzun doğrayalım. Soya ununun içine köri, pul biber, karabiber, tuz ilave edip Bayanştıralım. Tavukları bu Bayanşıma bulayalım. Bir teflon tavaya kızartma kâğıdı yayıp soya sosunu bu kâğıdın üzerine boşaltalım. Tava iyice kızınca hazırladığımız tavukları ekleyip Bayanştırarak kızartalım. Diğer yanda rendelenmiş domates, rendelenmiş kabak ve havucu, ezilmiş sarmısağı bir tencereye alıp domates suyunu çekene dek pişirelim. Ocaktan aldığımız tencereye ince kıyılmış maydanozu ekleyip şöyle bir Bayanştıralım. Servis tabağının bir yanma tavukları diğer yanma domates sosunu koyup servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)