23 Şubat 2016 Salı

Domates Soslu Tavuk Tarifi


Malzemeler
2 adet tavuk bonfile
2 çorba kaşığı soya unu
(Buğday unu da olabilir.)
1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz 2 çorba kaşığı soya sosu
Sos için:
2 adet olgun domates
1 adet kabak
1 adet havuç
2 diş sarmısak
4-5 dal maydanoz
Tuz
Yemek Tarifi
Tavuk göğüs etlerini kalem gibi uzun uzun doğrayalım. So­ya ununun içine köri, pul biber, karabiber, tuz ilave edip Bayanştı­ralım. Tavukları bu Bayanşıma bulayalım. Bir teflon tavaya kızart­ma kâğıdı yayıp soya sosunu bu kâğıdın üzerine boşaltalım. Ta­va iyice kızınca hazırladığımız tavukları ekleyip Bayanştırarak kızar­talım. Diğer yanda rendelenmiş domates, rendelenmiş kabak ve havucu, ezilmiş sarmısağı bir tencereye alıp domates suyunu çe­kene dek pişirelim. Ocaktan aldığımız tencereye ince kıyılmış maydanozu ekleyip şöyle bir Bayanştıralım. Servis tabağının bir ya­nma tavukları diğer yanma domates sosunu koyup servis yapa­lım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)